Tramvay Caffe & Restaurant

Avem vești bune pentru gurmanzi!!! Tramvaiul din Istanbul a oprit chiar în Cluj, pe strada Eroilor, la nr.11!!!!

Ce? Nu ați înțeles? No, bine, bine, vă povestesc…

Tramvay  este un restaurant unde găsești tot felul de mâncăruri exotice, care mai de care mai îmbietoare și apetisante. Meniul internațional pune accent pe rețetele turcești și mexicane, pregătite cu cea mai mare grijă, din ingrediente naturale și condimente specifice.

Încă de la ora 7 a dimineții puteți începe ziua cu un mic dejun turcesc, compus din telemea, cașcaval, măsline, două feluri de gem, ou fiert, roșii, castraveți, salată verde și o ceașcă de ceai.

Pentru masa de prânz și pentru cină, bucătarul-sef, turc get-beget și foarte priceput, vă pregătește pe loc, specialități mexicane ( Quesaidilla, Panchanga, Kafte grill ,omletă mexicană) și turcești (Fajita, Hummus și diferite tipuri de African Kebab cu carne de pui, de vită sau picant).

Poate că aceste denumiri nu vă spun prea multe așa încât o să vă dezvălui și alte secrete ale bucătăriei din Tramvay. Aici se gătește numai cu carne de pui și de vită, slab calorică, fără ulei, numai la grill! Sosurile, toate! sunt preparate în restaurant din legume proaspete, pisate sub formă de pure sau mixate. Nu veti găsi aici ketchup, maioneză sau alte sosuri din comerț. Legumele (inclusiv spanacul!) sunt toate proaspete, nimic nu este congelat sau semipreparat, nu se folosesc produse ce conțin conservanți, coloranți, afânători sau alte substanțe artificiale.  Pâinea este de fapt o lipie, numită și pâine arabă sau tortilla, preparată tot acasă, pe plită, fară drojdie și cu foarte puțină sare.

Când comanzi Fajita, din bucătărie vine sfârâind, pe o tăviță specială, turcească, un strat de ceapă gatită la aburi peste care s-au așezat felii de carne de vita sau pui la grill servită cu sosuri de legume. Alături,  tortilla caldă așteaptă să fie umplută cu toate aceste ingrediente și servită sub formă de ruladă.

Kebabul african este absolut delicios și vine într-o prezentare specială: tigaia, cu carnea tăiată bucățele alături de globul de orez, este acoperită de triunghiurile de tortilla. African kebab, la fel ca majoritatea mâncărurilor turcești se servește sub formă de ruladă și este o mâncare ușoară, cu gust delicat.

Cred că deja v-am făcut poftă și încă nu am amintit de clătitele crocante umplute cu spanac, pui și ciuperci , de specialele supe consomme sau supe-creme turcești, de deserturile irezistibile precum Irmic (preparat dintr-un fel de gris care nu e gris, e un ingredient special adus din Turcia), sau Cheese Cake cu căpșuni, mere sau caramel.

Dacă luați masa la Tramvay  veți descoperi  că bucătăria turcească este foarte delicată, cu arome specifice, cu un mod de pregatire și servire special, care nu urmarește numai să-ți potolească foamea ci să te hranească în mod sanătos! Așa cum am aflat, turcii au un principiu: nu servesc altora o mâncare pe care ei nu ar servi-o cu plăcere. Deci, puteți avea încredere să luați masa în Tramvay!

Pentru acestea și pentru multe altele care așteaptă a fi descoperite, merită să vii la Tramvay! Chiar și numai pentru a savura o cafea turcească, așezați în fotoliile confortablile din vitrina restaurantului , meditând la lumea și timpul care trece și bucurându-vă de clipa prezentă și de atmosfera din Tramvay.

Această prezentare necesită JavaScript.

17 comentarii (+add yours?)

  1. Laura
    iul. 07, 2010 @ 09:46:44

    Papila Gustativa are un mod atit de apetisant de a prezenta localurile colindate incit te face sa vrei sa le vizitezi pe toate.
    Fotografiile sint pur si simplu cireasa de pe tort.
    SUCCES!!!

    Răspunde

  2. papila gustativa
    iul. 07, 2010 @ 10:11:47

    Mersi Laura! Ne straduim sa va facem sa salivati!!! :-p

    Răspunde

  3. Fábián Gábor
    iul. 07, 2010 @ 15:04:45

    Mi se face pofta uitandu-ma la fotografii mi se face pofta!

    O harta ar prinde bine pentru cei care nu cunosc Clujul…

    Răspunde

  4. papila gustativa
    iul. 07, 2010 @ 18:13:08

    Multumim de aprecieri, Gabor!!! Harta Clujului se poate gasi in doua locuri pe blog: in meniu la Harta Gastronomica si in partea dreapta, la Harta Gastronomica a Clujului, daca faci click pe unul din localuri, apare harta Clujului cu locatia exacta a localului respectiv :) Sper ca nu e asa de complicat..

    Răspunde

  5. david
    iul. 08, 2010 @ 11:21:06

    mi-ar placea sa mergeti si la bistro engels. stau aproape si imi place f mult. felicitari pt initiativa.

    Răspunde

  6. Nicu
    iul. 08, 2010 @ 11:51:00

    Puteti merge si la restaurantul chinezesc Shanghai de pe Calea Turzii 42, pe la inceput in dreapta cum urci. Am fost acolo si e frumos, mancarea este apetisanta si gustoasa. personalul este amabil. A, sa nu uit, au o gradina de vara interesanta. Merita mers pana acolo.

    Răspunde

  7. Leni
    iul. 08, 2010 @ 12:01:20

    Poate ca ar fi bine sa amintiti si de preturi, ca cei cu buget echilibrat sa nu ne trezim ca trebuia sa aducem cu noi pe amantul bogat si nu pe amantul dotat:))
    Macar o clasificare gen: Scump- de venit cu cardul, Normal- de venit cu prietenul, Ieftin- poti veni si singura
    Sunteti OK, atentie insa pe site la diacritice care apar ca patratele.
    Va pup, imi place de voi.

    Răspunde

    • papila gustativa
      iul. 08, 2010 @ 12:36:15

      Multumim de sugestii si de aprecieri, Leni. Ne-am gandit cum sa facem cu preturile insa totdeauna asta este o chestiune foarte relativa… Fiecare judeca altfel ce este scump, acceptabil sau ieftin. De aceea am lasat deoparte aceasta discutie. In privinta diacriticilor, cred ca este o problema cauzata numai de browser-ul pe care il folosesti. Cu modzila nu sunt probleme cu diacriticele.
      Stai pe-aproape! Urmeaza lucruri interesante pe Papila! :)

      Răspunde

  8. Vietnamezu
    iul. 08, 2010 @ 19:01:40

    Cheese Kake = cheesecake … rusinică pe un gastroblog.

    Răspunde

  9. papila gustativa
    iul. 09, 2010 @ 02:09:02

    Bine bine, profesore! Am corectat ce era de corectat. Restul nu imi apartine. Poti sa faci o vizita in Tramvay!

    Răspunde

  10. Alexandra
    sept. 21, 2010 @ 16:22:21

    M-am decis sa fac un tur al restaurantelor de la Papila Gustativa….
    Am inceput cu Tramway
    Concluzia:dezamagitor
    Personalul dragut-de altfel singura nota buna, mincarea:deloc condimentata; Fajita-prea multa ceapa,fara ardei,sosuri asa si asa-buna,dar lipsea ceva;Puiul chinezesc cu legume-fad; farfuriile crapate si ciobite….fara oliviere….Preturi moderate spre mari. Nu cred ca mai revin. Nota 2.5…maxim 3

    Răspunde

  11. mihai
    dec. 13, 2010 @ 14:58:23

    engels bistro e i n fosta piata engels in andrei muresan ….e ok preturi bune si o cafea delicioasa,eu am mancat un gulas super ok si o supa de salata beton ….faceti si voi o vizita poate va dati cu parerea

    Răspunde

  12. diana
    feb. 16, 2011 @ 18:51:37

    o mica greseala de continut in articol si anume ,,kafte,, e specialitate turceasca iar fajita e mexicana … nu e foarte important insa…

    Răspunde

  13. Schenider Denise
    ian. 01, 2013 @ 16:58:16

    Cea mai buna mancare eveeeeeeeeeeer!!!!!

    Răspunde

Lasă un comentariu