Restaurant Toldi

Cine îl cunoaște pe Toldi, știe că, atunci când pășește în restaurantul lui, va avea parte de porții uriașe, demne de un erou adevărat!

De patru ani de zile, Toldi își așteptă clienții pe strada Clinicilor 23, într-un restaurant nici prea mare, nici prea mic, care nu vrea să epateze prin decor sau lux ci, mai degrabă, se dorește a fi o casă ospitalieră pentru un om înfometat.

Dacă e sa vorbim despre Toldi, atunci sa vorbim despre  mâncăruri ca la mama acasă și despre porții imeeense!!! De exemplu: Platoul lui Toldi! Cu mușchiuleț de porc la grătar, pulpă de pui la grătar, ficat de pui, cârnați de casă,  bacon, servite cu cartofi aurii și mămăliguță. Nu lipsesc murăturile de toate felurile, frumos așezate pe marginea platoului uriaș de lemn. Se zice că acest platou este pentru două persoane! Eu cred că patru se chinuie să termine și nu reușesc!

Piatra morii… un cotlet uriaș de porc pane, în cartofi, cu salată de cartofi– merită toți banii! Aperitivele, la fel, interminabile: ruladă de șuncă cu mere și hrean, piept de pui, ou umplut, bulete de cașcaval, roșii umplute cu cremă de broccoli ș.a.m.d. (și asta e o singura porție!!)

Toldi este recunoscut și pentru rețetele ungurești preparate ca la carte: Újházi (supă de găină), Halászlé (ciorbă de pește), Lucskos (ciorbă de varză), Gulyás (gulaș unguresc), Csirkepaprikás (papricaș de pui), Friptură Țigănească -o mâncare tot ardelenească- din ceafă de porc acoperită cu slănină și ceapă, prăjite. Pe lângă porțiile imense, Toldi oferă pâinea, smântâna, ceapa din partea casei! Frumos din partea lor! Mai rar ne întâlnim cu așa ceva. Și, dacă vă gândiți că o să plătiți pentru mâncare mai mult (din această cauză) , trebuie să vă liniștim și să vă spunem că prețurile lui Toldi nu sunt la fel de  uriașe precum porțiile!  Dimpotriva!  Aici  veți mânca pe săturate fără să vă goliți buzunarele.

Un amănunt interesant: un bătrânel pregătește murăturile pe care le serviți la Toldi iar sosurile sunt preparate pe loc, din produse proaspete.

Puteți să vă desfătați din aceste bucate împreună cu prietenii fiindcă Toldi găzduiește petreceri pentru diverse ocazii, punând la  dispoziție o terasă deschisă, de unde se vede o frumoasă panoramă a orașului și unde puteți pregăti grătarul personal, dacă doriți.

Tot aici găsiți și o sală V.I.P pentru întâlniri de afaceri sau mese de protocol. În restaurant este aer condiționat și acces la internet, localul fiind izolat fonic. Deci se poate petrece până târziu!

Concluzie: Toldi= porții uriașe pentru buzunare normale :)

Această prezentare necesită JavaScript.

Restaurant Toldi

Program: 12-23

Rezervări: 0264590182, 0744479069

Catering: 0757677494; 0757687963

4 comentarii (+add yours?)

  1. Dana
    iul. 24, 2010 @ 23:43:12

    Frumoasa prezentare! Cand am sa trec prin Cluj, o sa trec si pe la Toldi.

    Răspunde

  2. El Gurmandino
    iul. 29, 2010 @ 10:30:16

    deci, e kiar fain la toldi, servirea mia lasa de dorit, mankarea e buna si pregatita kum trebuie, pakat ca nu este parcare in apropiere.
    painea si smantana nu sunt din partea casei, ci sunt incluse in pret:), dar e mai ok asa, k si pe mine ma enerveaza cand imi cere pe bon x bani pentru o felie da pane. ceea ce nu mi place> imbinarea modernului (baia) cu elemente rustice, aici e un pikkolo exagerat.

    Răspunde

  3. paulie
    aug. 26, 2010 @ 01:55:36

    TOLDI: Simply the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde

  4. Adriana
    nov. 06, 2010 @ 23:34:09

    Tocmai acum ne-am intors de la Toldi. Sunt in primul rand foarte amabili si asta am observat deja din momentul in care am facut rezervarea. Mancare e foarte buna si portiile maaari. Platoul de 2 persoane era cat pentru 3-4. Ambianta si muzica foarte placute.
    Nota: 4+

    Răspunde

Lasă un comentariu