Deutsches Haus

În urmă cu 16 ani, proprietarul Deutsches Haus,un neamț get-beget, stabilit în Romînia de mai mulți ani, sătul de pizza românească, de grătare și fast food-uri s-a gândit să își amenajeze un loc  unde să poată servi mâncărurile cu care a fost obișnuit, mâncăruri tradiționale nemțești. Desigur că a făcut acest lucru în propria casă, unde, la început, servea mâncare pentru prieteni, pentru a-i familiariza cu gastronomia germană. Ulterior, lucrurile au luat amploare și sufrageria casei a fost amenajată astfel încât să poată găzdui mai multe personae și localul a fost deschis publicului larg.

Acum, Deutsches Haus pune la dispoziție două săli mari, terasă de vară spațioasă, o parte de bar care a fost dotat cu darts, flipper și alte jocuri pentru amatori.  Fiind amenajat într-o casă privată, restaurantul a păstrat elementele de decor personal iar un șemineu cu lemne încălzește și întărește atmosfera familiară.

La Deutsches Haus puteți servi sărmăluțe nemțești, preparate numai din carne, care sunt prăjite și servite cu sos, spaetzle care sunt niște paste tradiționale nemțești, fierte și apoi puțin prăjite, preparate în casă, costițe de porc cu miere de albine și sos de roșii având un gust dulce-acrișor, stroganoff care este un fel de tocănița tradițională servită cu smântână, cârnați albi nemțești și multe alte specialități. În imagine vedeți un ciolan de porc, servit cu varză călită, hrean.  Lângă toate acestea, puteți savura o bere nefiltrată Vellensteiner la sticlă sau la halbă sau un ceai special cu portocale și mațipan.

Restaurantul încercă să aducă atmosfera petrecerilor nemțești autentice, prin organizarea de evenimente tematice, cu trupe de muzicanți din Bavaria și muzică retro nemțescă.

Și, pentru ca atmosfera să fie completă, când ieșiți din restaurant, puteți face o vizită câinelui casei, in curtea alăturată,  un dog german, desigur, care e foarte mare și la fel de prietenos!

Dacă aveți papile gustative curioase, merită să le rasfățați cu specialitățile bucătăriei germane,la Deutsches Haus.

Această prezentare necesită JavaScript.

Deutsches Haus

str.Plopilor nr. 53, Cluj-Napoca

Rezervari: 0755.766.562

4 comentarii (+add yours?)

  1. Cocalari si Pitzipoance
    mai 09, 2011 @ 05:13:12

    Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

    Răspunde

  2. restaurant timisoara
    iul. 02, 2013 @ 18:41:20

    Good blog post. I definitely appreciate this website.
    Continue the good work!

    Răspunde

  3. Fuchs
    feb. 12, 2015 @ 22:15:53

    Din pacate ce e scris mai sus nu mai e de actualitate in proportie de 80%. S-a schimbat conducerea,mancarea germana aproape a disparut cu totul iar muzica comerciala de la radio sigur te introduce in atmosfera..

    Răspunde

Lasă un comentariu